Share This

Vandbussen

 

Af: Erik / 2016

Batobus er navnet på Paris’ “vandbus”, hvor flere både i fast rutefart stopper ved 9 stoppesteder langs med Seinen i Pairs’ midtby. Det giver én mulighed for både at blive transporteret rundt i byen samt opleve Paris fra vandsiden med de mange broer og kendte seværdigheder langs ruten. Ruten har eksisteret siden 1989, men navnet Batobus er fra 1997. Det er en sammentrækning af ordet bateaux (båd på fransk) samt bus. Selskabet hører under Bateaux Parisiens, som også arrangerer bådture på Seinen med store både (et eller to stop).

 

Batobus1

 

Batobus har 8 stk. trimaran både, som er 25 meter lange. Der er ét glasoverdækket dæk med plads til små 200 personer samt mulighed for 20-25 personer på den åbne terrasse bagerst i båden. Bådene ligner hinanden, men er ikke fuldstændige ens. De er opvarmet, når det er koldt.

Man kan kun købe billet for én eller to dage samt et helt år. Man kan så “hoppe” af og på, som man har lyst til i det tidsrum. Prisen for en voksen for en dag er 17€ , to dage 19 € og 60 € for et år. Der gælder lavere priser for børn under 16 år samt ældre. En billet for en dag gælder ikke 24 timer, men “kun” resten af dagen, så det er en god ide at købe den tidligt på dagen.

 

Batobus2

 

Stoppesteder er opkaldt efter det område, der stoppes i. Disse er: Beaugrenelle (ved øen med den lille Frihedsgudinde), Eiffeltårnet, Musée d’Orsay, Saint-Germain-des-Prés, Notre-Dame, Jardin des plantes, Hôtel de Ville, Louvre og Champs-Élysées. Det kan anbefales at kigge på Batobus’ hjemmeside og se stederne helt nøjagtigt. F.eks. er stoppet “Notre Dame” ikke på samme side som katedralen, men på den sydlige bred. Det tager ca. 2 timer at sejle en tur hele vejen rundt. Hvornår der sejles og hvor ofte afhænger af årstiden. Det anbefales også at kigge på Batobus’ hjemmeside vedr. dette. Om sommeren er der 3 afgange i timen. Billetterne kan købes ved de enkelte stoppesteder samt på turistkontorer rundt i Paris.

Web: http://www.batobus.com/en.html  (bl.a. på engelsk).

 

Batobus3